mamaplus

Situația în școlile din Moldova: 100 de clase au fost plasate în carantină din cauza infecției cu COVID-19

-
//
11.09.2020

Joi, încă 40 de clase au fost plasate în carantină, după ce elevii sau profesorii s-au îmbolnăvit de COVID-19. Asta după ce, miercuri altele 60 clase au fost închise temporar din același motiv. Despre acest lucru a vorbit secretarul de stat de la Ministerul Educației, Natalia Grîu.

Ea a menţionat că este vorba despre câteva mii de copii care trebuie să stea izolaţi timp de 14 zile, dar care îşi vor continua studiile on line.

"La ora actuală, avem 100 de clase închise în 22 de raioane. Situaţia mai critică fiind în raioanele Briceni, Cahul, Cimişlia, în municipiul Chişinău, în raionul Râşcani, în care numărul depăşeşte 10 clase. Şi vreau să vă zic că acest număr este argumentat prin faptul că într-adevăr avem multe situaţii de confirmare a infectării cu COVID în rândul elevilor.", a afirmat secretarul de stat la Ministerul Educaţiei, Natalia Grîu.

Zilele trecute, două grădiniţe, din Bălţi şi din Ialoveni, au fost închise, după ce unii angajaţi s-au infectat cu noul coronavirus. Și o grupă de copii din Capitală a fost plasată în carantină.

De la 1 septembrie, instituţiile de învăţământ din ţară au fost redeschise, după ce nu au mai activat din luna martie. La grădiniţe merg doar copiii din grupele pregătitoare. În instituţiile de învăţământ trebuie respectate normele de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus. Angajaţii trebuie să poarte măşti, iar copiii trebuie să respecte distanţa socială.