Și-au dat demisia! Educatoarea și ajutoarele ei și-au recunoscut vina

Și-au dat demisia! Educatoarea și ajutoarele ei și-au recunoscut vina

-
//
08.06.2017

Zilele trecute am raportat despre un incident de violență care a avut loc la o grădiniță din sectorul Buiucani al Capitalei. Educatoarea și ajutoarele acesteia obișnuiau să agreseze copiii în mod constant, atât verbal, cât și fizic. Neregulile au ieșit la iveală după ce un părinte a făcut înregistrări audio cu camera ascunsă.

Și-au dat demisia! Educatoarea și ajutoarele ei și-au recunoscut vina

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, au fost încheiate concluziile evaluării cazului de violenţă asupra copilului de la grădinița numărul 55 din Chișinău, unde a avut loc acest caz de abuz.

Membrii grupului de lucru creat pentru investigarea cazului au comunicat cu directoarea grădiniței, cu educatorii, precum şi cu părinţii.

De asemenea, mai mulţi copii din grupa educatoarei vizate au fost evaluați de psihologi experimentați. Astfel, cazuri de abuz verbal în raport cu copiii din grupa respectivă au fost confirmate, atât de educatoare, cât şi de copii.

Directoarea grădiniței va fi sancționată discplinar pentru tolerarea comportamentului abuziv al cadrelor în raport cu copii și inacțiune după sesizarea efectuată de părinți. Educatoarele și ajutoarele acesteia și-au dat demisia, după ce și-au recunoscut în mod indirect vinovăția.

Sursa: www.stirilocale.md