mamaplus

Sfârșit tragic pentru o femeie însărcinată în 7 luni: a murit în drum spre spital

-
//
11.06.2020

O femeie în vârstă de 30 de ani, însărcinată în luna a șaptea, a acuzat febră înaltă câteva zile la rând și a fost nevoită să cheme ambulanța. La prima examinare, medicul urgentist i-a comunicat că este nevoie spitalizarea de urgență. Cazul s-a întâmplat în localitatea Sulina din România, iar femeia urma să fie intubată și transportată în orașul Tulcea aflat la 60 km distanță. Din nefericire, ea s-a stins din viață în timp ce era transportată la spital.

Rudele spun că aceasta nu s-a simțit bine câteva zile la rând. Ar fi avut febră, peste 39 de grade. Familia victimei este revoltată și acuză medicii că nu au trimis un elicopter spre localitatea izolată, ci o ambarcațiune care făcea aproape două ore până la destinație.

„Am declanșat o anchetă, este în curs de desfășurare. Ce știm până în momentul de față este că pacienta s-a prezentat la UPU Sulina cu febră 38 de grade, cu afazie – adică exprimarea în cuvinte era deficitară, s-a constatat o tensiune de 100 cu 60, nu au fost percepute bătăile cordului fetal și avea semne de afectare neurologică. Starea ei s-a alterat rapid, a fost solicitată ambulanța care a sosit la Sulina și a fost preluată de echipaj de ambulanță”, a explicat pentru Libertatea șefa DSP Tulcea Lucia Mărgăritescu.