mamaplus

Sesizările privind ilegalitățile comise de taximetriști pot fi depuse online. Află când ai dreptul să NU achiți călătoria

-
//
03.03.2020

Serviciul Fiscal de Stat a lansat o linie online de petiții unde cetățenii vor putea depune sesizări referitoare la abaterile întâmpinate la transportatorii de pasageri în regim taxi.

Plângerile vor putea fi remise la adresa electronică taxi.petitie@sfs.md. Beneficiarii de servicii „TAXI” vor avea dreptul de a nu achita călătoria în cazul în care nu le-a fost emis şi înmânat bonul de casă pe suport de hârtie sau în formă electronică.

Acțiunile anunțate de reprezentanții SFS au drept scop conformarea voluntară și forțată a contribuabililor care desfășoară activitate de transport de pasageri în regim TAXI.

În scopul asigurării respectării normelor stabilite de legislație, angajații SFS vor întreprinde măsuri de identificare și sancționare a cazurilor de transport ilicit de pasageri, sau a cazurilor de angajare informală în câmpul muncii a persoanelor fizice – șoferi, fără respectarea normelor stabilite de Codul Muncii și legislația fiscală.