Șerpi și condiții dezastruoase la un spital din Șoldănești

Șerpi și condiții dezastruoase la un spital din Șoldănești

-
//
04.09.2017

Condiții greu de imaginat la Oficiul de Sănătate din satul Socola. Prin pardoseala veche şi deteriorată a clădirii pătrund şerpii. Deoarece acoperişul este avariat, apa de ploaie ajunge în interiorul clădirii. După ultima ploaie, într-o încăpere, a dispărut curentul electric.

Șerpi și condiții dezastruoase la un spital din Șoldănești

Larisa Tomenco, asistentă medicală la Oficiul de Sănătate din satul Socola, ne-a spus că vara trecută un pui de şarpe s-a adăpostit într-un pantof al ei.

Asistenta medicală spune că ani la rând, vara, şerpii o vizitează la locul de muncă. Femeia crede că în temelia clădirii trăiesc mai mulţi şerpi.

Imobilul este vechi, construit încă prin anii 60 ai secolului trecut. De atunci niciodată nu au fost efectuate reparaţii capitale, scrie Cuvintul.md. 

Veronica Guţan, şefa Centrului de Sănătate din comuna Vadul-Raşcov, în subordinea căruia se află şi Oficiul din Socola, spune că problema condiţiilor persistă de decenii. Pe timp ploios, angajaţii de acolo pun diferite vase pentru a aduna apa ce curge din tavan.

Despre starea Oficiului din Socola s-a vorbit şi la recenta şedinţă ordinară a Consiliului Raional Şoldăneşti, unde am fost informați că pentru a rezolva problema, specialiștii din raion ar fi perfectat un deviz de cheltuieli. Astfel, pentru reparația clădirii respective ar fi necesari circa un milion de lei.

Sursa: cuvintul.md