Sergiu Munteanu: „Lactatele din comerț scot calciul din organism”

Sergiu Munteanu: „Lactatele din comerț scot calciul din organism”

-
//
06.02.2018

De câteva zile, știrea precum că lactatele din comerț nu ar conține lapte a devenit virală. Acum, moldovenii se întreabă ce ar mai putea consuma ca să nu-și pună sănătatea în pericol. Nutriționistul Sergiu Munteanu explică de ce grăsimile vegetale din produsele lactate sunt un pericol pentru organism și cu ce le putem înlocui.

Sergiu Munteanu: „Lactatele din comerț scot calciul din organism”

“Dacă până acum erau păreri împărțite despre grăsimile vegetale, acum medicii și savanții au spus clar că sunt foarte dăunătoare. Efectele negative nu apar deodată, însă peste câțiva ani. Acestea sunt niște grăsii artificiale, ele în natură nu se prea găsesc, deoarece sunt grăsimi vegetale, prelucrate cu hidrogen. Organismul nostru nu este pregătit să primească așa grăsimi.

Aceste grăsimi au dublă acțiune: după ce se absorb în sânge, se depun sub formă de grăsimi, cresc riscul de ateroscleroza și duc la diabet zaharat de tip 2.

Pentru că nu pot fi prelucrate total, aceste grăsimi se acumulează în intestinul subțire și în intestinul gros. Acolo, ele, împreună cu calciul formează niște produși insolubili, astfel calciul este eliminat din organism„, a menționat nutriționistul Sergiu Munteanu.

video

Sursa: Prima Oră