mamaplus

Semnele unei urgențe chirurgicale la copii. Sfaturile specialistului

-
//
25.01.2024

În cazurile de urgență chirurgicală la copii, cum ar fi apendicita, peritonita și ocluzia intestinală, nu doar minutele sunt critice, ci și un diagnostic rapid, alături de experiența și profesionalismul echipei medicale, de la asistenți medicali la chirurgi și anesteziști.

mamaplus

Urgența chirurgicală înseamnă o modificare a stării generale a copilului și o serie de simptome ce necesită consult și investigații de urgență, transmite Moldova1.md.

„O urgență chirurgicală pediatrică este o situație medicală gravă la copii, când este necesară intervenția unu chirurg pediatru pentru a preveni care complicații severe, sau a salva viața. Manifestările care pot apărea este de la dureri abdominale severe, greață cu vomă necontrolată, hemoragii, până la traume”, spune Sorin Verdeș, medic chirurg pediatru.

Conform specialistului, părinții nu ar trebui să se teamă de intervențiile chirurgicale în ziua de astăzi, deoarece se utilizează cele mai moderne tehnologii adaptate copiilor. În funcție de natura afecțiunilor, este importantă adresarea la timp la medic, care poate ajuta la alegerea tratamentului și a intervenției cele mai eficiente.

Anual, în Centrul de chirurgie pediatrică sunt tratați circa 9.500 pacienți și sunt efectuate circa 5.500 intervenții chirurgicale și peste 6.000 de anestezii generale la copii cu malformații congenitale, traumatisme, tumori și afecțiuni chirurgicale dobândite.