Semne îngrijorătoare care îți arată că mănânci prea mult zahăr

Semne îngrijorătoare care îți arată că mănânci prea mult zahăr

-
//
19.10.2016

Te simți mereu obosită, ești irascibilă și ai mereu poftă de mâncare? Acestea sunt doar câteva consecințe ale faptului că mănânci zahăr în exces, scrie unica.ro.

Semne îngrijorătoare care îți arată că mănânci prea mult zahăr

Iată semnele care îți arată că mănânci prea multe dulciuri:

Te simți mereu obosită

Este primul şi cel mai important semnal ca ai început să consumi prea mult zahăr, susţin specialiştii. Aceasta stare de oboseală care nu trece nici după o noapte de somn odihnitor este legată de cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Mai mult, cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât ţi se reduce, în timp, capacitatea de a simţi plăcere în momentul consumului.

Ești irascibilă

Atunci când mănânci prea multe dulciuri, și starea ta de spirit are de suferit. Zahărul îţi dă emoţiile peste cap şi te poate face să te simţi nervoasă. Ca să nu menţionăm faptul că nivelul scăzut de energie e un drum sigur spre o stare de irascibilitate.

Ai probleme cu tenul

Persoanele care mănâncă multe dulciuri dezvoltă în timp o piele sensibilă și predispusă iritațiilor. Ține cont că zahărul interacționează negativ cu colagenul și elastina și poate determina îmbătrânirea prematură a pielii.

Ai un exces de greutate

Orice creştere în greutate ar trebui să te pună în legătură cu anumite obiceiuri alimentare, iar prea mult zahăr duce la ridicarea nivelului de insulina, care depozitează grăsime.

Ți-e poftă de mâncare mereu

Dacă ai un prânz bogat în zaharuri, vei avea parte şi de un val surprinzător de energie, iar ca să poţi susţine toată această energie, trebuie să mănânci des.

Nimic nu ți se mai pare prea dulce

Atunci când ingerezi prea mult zahăr, papilele tale gustative nu vor mai observa nicio schimbare de gust, astfel încât vei avea impresia că ai nevoie de mai mult zahăr.

Urinezi frecvent

Nu în ultimul rând, când mănânci prea mult zahăr, urinezi mai des, pentru că rinichii lucrează mai intens, pentru a-l filtra și înlătura din sistem. Vei observa, de asemenea, că vei elimina o cantitate mai mare de urină decât în zilele în care nu mănânci la fel de mult zahăr.

Sursa: Publika.md