Semnal de alarmă: Particule de plastic, în apa îmbuteliată

Semnal de alarmă: Particule de plastic, în apa îmbuteliată

-
//
15.03.2018

Testele realizate asupra mai multor mărci au scos la iveală existența unor particule de plastic în apa îmbuteliată.

Semnal de alarmă: Particule de plastic, în apa îmbuteliată

În cadrul investigației au fost examinate 250 de sticle cu apă, cumpărate din nouă țări diferite, informează BBC, citează libertatea.ro.

Studiile desfășurate de organizația Orb Media arată în fiecare litru de apă există în medie 10 particule de plastic a căror grosime este mai mare decât a firului de păr uman.

Potrivit sursei citate, testele au fost realizate la Universitatea de Stat din New York, Fredonia.

„Am găsit (plastic) în sticlă după sticlă și marcă după marcă. Nu este vorba despre a arăta cu degetul spre diferite mărci, ci de a demonstra că acest lucru se întâmplă pretutindeni, că plasticul a devenit un material atât de răspândit în societatea noastră încât invadează apa", a declarat Sherri Mason, profesor de chimie la Universitatea de Stat din New York.

În prezent, nu există dovezi prin care să se demonstreze că înghițirea unor bucăți mici de plastic ar putea afecta sănătate. Cercetătorii încearcă să înțeleagă dacă există posibilelor implicații.

Contactați pentru a comenta concluziile studiului, reprezentanții companiilor implicate au susținut că produsele acestora îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță și calitate.

Sursa: libertatea.ro