mamaplus

Se vor scumpi din nou călătoriile interurbane? CSE permite operatorilor să modifice tarifele

-
//
10.03.2022

Comisia pentru Situații excepționale permite transportatorilor să modifice tarifele pentru serviciile pe care le prestează. O decizie în acest sens a fost luată pe 10 martie, iar autoritățile vor calcula plafonul maxim conform unei formule stabilite.

Măsura ține de operatorii care realizează curse raionale și interraionale și se va aplica pe perioada stării de urgență. Tarifele se vor stabili în fiecare zi de vineri a săptămânii curente, pentru săptămâna următoare.

În același timp, Comisia a decis să reglementeze și piața petrolieră. Așadar, Guvernul anunță că prețurile de comercializare cu ridicata a produselor petroliere principale de tip standard nu vor depăși preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard stabilite de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

În cadrul ședinței de joi, 10 martie, membrii Comisiei au mai decis simplificare procedurilor de tranzitare a Republicii Moldova pentru anumite persoane, simplificarea mecanismului de import a donațiilor, dar și alocarea banilor pentru gestionarea fluxului de refugiați.