mamaplus

Se scumpesc călătoriile cu transportul interurban. Cu cât va crește tariful

-
//
10.02.2022

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și transportatorii au ajuns la un numitor comun. Aceasta a declarat președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa după ședința de astăzi, 10 februarie care a avut loc la Guvern. Alexa a spus că momentul critic și revoluționar a fost depășit, iar protestele transportatorilor se încheie aici.

Așadar, în urma ședinței, conform informațiilor preliminare, s-a ajuns la consensul ca să fie incluse următoarele taxe: 70 de bani pentru rutele interurbane și 80 de bani pentru rutele raionale.

„A fost o discuție constructivă. Și ministerul și transportatorii au făcut pașii necesari pentru ameliorarea situației. Ne-a fost promisă redacția ordinului pentru ziua de luni. Preliminar avem aceste date: 70 de bani pentru rutele interurbane și 80 de bani pentru rutele raionale, dar mai sunt niște detalii tehnice care trebuie să le definitivăm”, a spus Oleg Alexa.

Cât despre examinarea restituirii accizelor din volumul motorinei consumate către transportatorii ce efectuează rute regulate, președintele APOTA a spus că nu au primit un răspuns afirmativ.

Acizii au rămas la nivelul discuției pentru că fără ministerul Finanțelor nu faci nimic. Nu avem un afirmativ da. Trebuie să începem de pe acum mecanismul cu restituirea accizului deoarece mâine, poimâine dacă motorina iar se ridică majorarea de tarif va deveni insuficiență”, a mai adăugat Olega Alexa.

În urma ședinței, transportatorii s-au ales cu promisiunea că vor primi sprijinul ministerului atâta timp cât nu vor provoca anumite daune bugetului de stat.

Menționăm că transportatorii au protestat în zilele de 7, 8 și 9 februarie cu suspendarea rutelor regulate naționale. Aceasta după ce nu au primit un răspuns din partea autorităților la solicitarea lor privind majorarea tarifului la serviciile de transport și la serviciile de autogară.