Se odihnesc în mizerie! Condiții insalubre la taberele de odihnă

Se odihnesc în mizerie! Condiții insalubre la taberele de odihnă

-
//
17.07.2017

Odihnă în murdărie! Copiii de la tabere suportă condiţii greu de imaginat. Mâncarea le este servită în veselă şi tacâmuri murdare, iar cantinele nu sunt corect igienizate. Copii nu dispun nici măcar de apă bună de băut şi sunt cazaţi câte 20 de persoane într-o cameră.

Se odihnesc în mizerie! Condiții insalubre la taberele de odihnă

”Starea igienică din cantine și sălile cu mese nu corespunde standartelor. Nu se face curăţenie aşa cum este necesar. În unele tabere, accesul la apa potabilă şi apă caldă nu există. Numărul de locuri în camere este exagerat. Sunt spaţii cu 20 de copii, camere de 14 m2 a câte 8 copii. E o încălcare gravă. Mulți copii după ce vin la tabere, pleacă după 2-3 zile pentru că nu sunt satifăcuţi de aceste condiții”, a declarat șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu.

Până la sfârşitul verii Comisia instituită de autoritățile municipale va face o amplă evaluare, în urma căreia va fi stabilit un clasament al acestor tabere. Toate rezultatele vor fi prezentate Direcţiei Educaţie, astfel ca atunci când se vor contracta agenţii economici pentru sezonul estival 2018 să se ţină cont de încălcările admise.

Sursa: Mamaplus.MD