mamaplus

Școlile și grădinițele din Băcioi au fost renovate. Câți bani au investit autoritățile municipale

-
//
19.08.2022

Pe parcursul a trei ani, Primăria Chișinău a investit peste 17,8 milioane de lei în reparația grădinițelor, școlilor și a drumului de acces în Băcioi. Totodată, municipalitatea a finanțat și proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din Băcioi. Pe parcursul anilor 2020-2021, s-au alocat 5 milioane de lei pentru reparația drumului de acces în Băcioi, pe o lungime de 3 km.

Unul dintre cele mai importante proiecte din acest an, unde contribuția Primăriei Chișinău este de 60%, este construcția din temelie a grădiniței din Brăila. În acest sens, municipalitatea a alocat peste 6 milioane de lei, iar primăria locală – 1,65 de milioane de lei. Grădinița va avea două etaje, unde vor fi organizate trei grupe de copii, dintre care una creșă. Lucrările de construcție se vor încheia la sfârșitul acestui an.

La Băcioi s-a investit și în reparația grădinițelor 101, 140 și 171.

În anul 2020, municipalitatea a alocat 800 de mii de lei pentru reparația acoperișului la Grădinița 101, unde au fost termoizolați pereții, schimbată podeaua, reparate blocurile sanitare și amenajat teritoriul. Contribuția locală este de 347 de mii de lei.

În anul 2020, Primăria Chișinău a alocat 1,8 milioane de lei pentru construcția a 7 pavilioane la Grădinița nr.140. În total pentru această Grădiniță model, Primăria Chișinău a alocat peste 20 de milioane, iar astăzi grădinița este frecventată de peste 200 de copii.

Alte 1,4 milioane de lei au fost investite în schimbarea acoperișului la Grădinița 171. Din acești bani a mai fost construită o anexă și termoizolați pereții grădiniței.

Un alt obiectiv reparat, inclusiv cu susținerea financiară a Primăriei Chișinău, este Școala primară nr.101 din Băcioi. Aici am investit 700 de mii de lei pentru schimbarea acoperișului.

Alte 1,42 de milioane de lei s-au alocat pentru reparația acoperișului și termoizolarea Gimnaziului din Brăila.