mamaplus

Școlile din Chișinău ar putea reveni la un program obișnuit de activitate

-
//
21.09.2020

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a solicitat viceprimarului Angela Cutasevici ca, împreună cu Direcția generală asistenţă socială și sănătate, să prezinte un raport privind situaţia epidemiologică din capitală, în comparație cu alte state, pentru a putea analiza și decide care sunt posibilităţile şcolilor din capitală de a reveni la un program obişnuit de activitate.

„Solicitarea mea vine în contextul în care noi impunem în instituţiile de învăţământ respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, în timp ce în parcuri, cafenele şi în transportul public aglomeraţia e la ea acasă, iar oamenii parcă nici nu au auzit despre coronavirus şi distanţă socială.”, a declarat primarul.

La moment, în sistemul educațional municipal sunt înregistrate 190 de cazuri de coronavirus în școli și 51 de cazuri în grădinițe

Potrivit primarului capitalei, majoritatea dintre aceste cazuri au fost constatate la personalul angajat și mai puține la copii, astfel că nu este vorba despre o explozie de cazuri de infectare cu noul tip de virus în rândul elevilor de la începutul anului școlar.

„De responsabilitatea şi acţiunile noastre depinde cât de repede vom reveni la un mod de viaţă obişnuit. În acest sens vin repetat cu un mesaj către părinţi, dar şi ceilalţi locuitori ai capitalei: Siguranța sănătății noastre și a celor din jur este o prioritate! Ajutaţi-ne, printr-un comportament responsabil, să ocrotim sănătatea copiilor noștri și a celor din jur.”, a subliniat Ion Ceban.