mamaplus

Schemele de tratamente ale unor maladii vor fi actualizate din 1 aprilie

-
//
21.03.2023

Schemele de tratament cu medicamente deja existente în lista celor compensate al unor maladii în staționarul de zi, cabinete de proceduri și la domiciliu vor fi actualizate începând cu data de 1 aprilie.

 

mamaplus

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Consiliul pentru medicamente compensate a decis să aprobe schemele de tratament actualizate în baza protocoalelor clinice naționale și standardelor medicale de tratament pentru următoarele maladii prioritare, frecvent întâlnite în practica medicului de familie: bolile aparatului digestiv, ale sistemului osteo-articular, ale mușchilor și țesutului conjunctiv, ale aparatului urinar, bolilor endocrine, de nutriție și metabolism, transmite realitatea.md.

Aceste scheme vor fi elaborate în mod separat pentru copii și, respectiv, pentru adulți, cu ajustarea dozelor și duratei de tratament.

De asemenea, a fost revizuit modul de administrare și durata tratamentului pentru medicamentul sulodexidum în tratamentul diabetului zaharat + angiopatiile, nefropatia diabetică.

Medicamentul cu denumirea comună internațională leflunomidum a fost trecut de la tratamentul episodic al artritei la tratamentul de durată al bolilor de sistem și autoimune, acesta fiind compensat integral pentru adulți și copii.

Pacienții cu pielonefrită cronică, atât adulții cât și copiii, vor beneficia de tratament antibacterian în formă injectabilă.