mamaplus

Scandal în sectorul Rîșcani. În locul terenului de joacă ar putea fi amenajată o parcare

-
//
06.09.2022

Scandal în jurul unei teren de joacă din strada Braniștii, sectorul Rîșcani. Mai mulți locatari sînt indignați de faptul că, în locul terenului de joacă al copiilor ar putea fi amenajată o parcare cu 50 de locuri. Locatarii spun că s-au trezit cu tractoarele în curte, în timp ce acestea demontau unele elemente vechi de pe terenul de joacă al copiilor, transmite tv8.

Ei au ieșit să apere teritoriul, spunînd că acesta este singurul spațiu din vecinătate, unde copiii lor se pot juca în liniște: „Noi am decis că parcarea rămîne pînă la zona pietonală. Înspre Alecu Ruso totul va fi făcut parcare pentru automobile. În această zonă toate elementele vechi vor fi evacuate și instalate altele noi”, a declarat pretorul sectorului Rîșcani, Vlad Melnic.

Vlad Melnic mai spune că, în parcul de alături, vor fi amenajate alte două terenuri de joacă moderne pentru copii. Dacă inițial s-a planificat să fie construite 50 de locuri de parcare, acum, după negocieri cu locatarii, au urma să fie amenajate circa 20 de locuri pentru mașini. Întregul proiect costă municipalitatea 6 milioane de lei.