mamaplus

Scandal de proporții într-un spital! O pacientă a murit după ce a luat foc pe masa de operație

-
//
30.12.2019

Scandal de proporții în sistemul medical din România. O pacientă internată la Spitalul Floreasca din Bucureşti a murit aseară după ce săptămâna trecută a luat foc pe masa de operație. Incendiul a izbucnit în timpul intervenției chirurgicale şi a fost provocat de medicii care au folosit un electrobisturiu şi un dezinfectat cu o concentrație ridicată de alcool. Asta deşi, procedurile interziceau folosirea dezinfectanților pe bază de alcool.

„- Cine trebuia să ştie că acel electrobisturiu nu se foloseşte cu acel dezinfectant?
- Evident, cei care îl folosesc. Nu putem vorbi de vină din poziția în care suntem în acest moment.
- Dar despre ce vorbim?
- Vorbim despre fapte, despre interpretarea lor, despre înțelegerea fenomenului", a spus Horațiu Moldovan, Secretarul de stat al Ministerul Sănătății.

„Au fost solicitate primele declarații ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul", a spus medic de urgență Spitalul Floreasca, Corina Simion.

Femeia care şi-a pierdut viața suferea de cancer la pancreas, iar în 22 decembrie fusese operată pentru a doua oară. În urma incendiului, victima s-a ales cu arsuri de gradul 2 pe aproape jumătate din corp. Intervenția a fost coordonată de şeful secției chirurgie a Spitalului Floreasca, Mircea Beuran, care a şi semnat protocolul operator. El că nu se afla în sala de operație în momentul declanşării incendiului.

„În clipa în care ei erau în cealaltă sală, am apărut şi eu, continuând operația pentru că echipa era destul de şocată. Trecuse prin evenimentul acesta, nu au mai avut un astfel de eveniment", a spus şeful secției chirurgie spitalul Floreasca, Mircea Beuran.

Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică, Poliția şi Colegiul Medicilor au deschis anchete în acest caz.