În satul Lunga a fost deschisă o creșă

În satul Lunga a fost deschisă o creșă

-
//
03.05.2018

Copiii de doi şi trei anişori din satul Lunga, raionul Floreşti, vor putea frecventa grădiniţa.

În satul Lunga a fost deschisă o creșă

Pentru ei a fost deschisă o grupă-creşă, care se află în interiorul instituţiei preşcolare. Încăperea are o suprafaţă de 140 de metri pătraţi şi a fost reparată capital, dar şi a fost dotată cu mobilier şi jucării noi. 

Cei mai bucuroşi sînt părinţii, care spun că vor putea să-şi găsească un loc de muncă. 

"Au diferite activităţi dansuri, cîntece şi astfel se dezvoltă. Voi ieşi deja la lucru pentru că este necesar. " 

"Vreau să ies la serviciu cît mai curînd. Am doi copii şi cam este greu de-i întreţinut. Foarte mult m-am bucurat că s-a deschis grădiniţa şi pentru aceşti pici."

Deşi sînt foarte mici, picii spun că le place la grădiniţă. Copiii din grupele mai mari au pregătit cu această ocazie un program artistic.

Snejana Colesnic, cea care va fi educatoare pentru cei mici, spune că era nevoită pînă acum să facă naveta în satul vecin. 

"S-a iscat un loc de muncă mai aproape de casă. Şi voi fi şi eu acum lîngă copii mei, care frecventează toţi trei aici grădiniţa. Sunt toate condiţiile pentru a lucra şi pentru a avea rezultate eficiente", a spus Snejana Colesnic, educatoare.

Directoarea instituţiei preşcolare susţine că grupa-creşă a fost deschisă la solicitarea părinţilor. 

"Sunt nişte condiţii foarte bune, am muncit foarte mult pentru a obţine aşa rezultat. Mă bucur că şi copiii sînt fericiţi de ceea ce au văzut", a afirmat Diana Ciuguleanu, directorul grădiniţei din satul Lunga, Floreşti.

Pentru deschiderea grupei-creşă din satul Lunga, raionul Floreşti, au fost alocaţi 700 de mii de lei, bani din bugetul local. 

"S-a luat decizia de a finanța reparaţia unei încăperi, care ea deja exista, dar trebuia investită o sumă mare. Noi trebuie să susţinem mamele tinere şi sîntem alături de locutorii satului", a spus Galina Burduja, primarul satului Lunga, Floreşti.

Grădiniţa din satul Lunga, raionul Floreşti este frecventată de 80 de copii.

Sursa: noi.md