mamaplus

Şase grădiniţe din Chişinău vor fi termoizolate în următoarele 12 luni

-
//
06.11.2020

Astăzi a avut loc o şedinţă privind prezentarea soluţiilor de lucrări şi a măsurilor planificate pentru termoizolarea celor şase grădiniţe din capitală, în cadrul Proiectului-pilot de Eficienţă Energetică şi izolarea termică a clădirilor instituţiilor publice din municipiul Chişinău.

Potrivit primarului municipiului Chişinău, Ion Ceban, este vorba despre grădiniţele nr. 34, nr. 112, nr. 127, nr. 146, nr. 167 şi nr. 225 din Chişinău.

Proiectul prevede izolarea exterioară a clădirilor (acoperiş, pereţi, subsol); înlocuirea tâmplăriei; instalarea sistemelor de ventilare cu recuperarea căldurii; reabilitarea sistemelor termice; înlocuirea utilajelor din blocul alimentar; instalarea reţelei de iluminat interior pe bază de LED-uri; instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică; instalarea de sisteme termice solare pentru generarea DHW; sisteme de contorizare inteligentă etc.

”Antreprenorul care a câştigat licitaţia a făcut o analiză a stării în care se află cele saşa grădiniţe şi a prezentat soluţii, iar proiectul urmează a fi executat în viitorul apropiat. Lucrările propriu zise vor începe după eliberarea certificatului de urbanism de către municipalitate", susţin autorităţile municipale.

Activităţile fac parte din cadrul primei tranşe a proiectului, care presupune, de asemenea, termoizolarea încă a 23 de clădiri - instituţii publice: grădiniţe, licee, şcoli sportive, spitale.