mamaplus

Șapte cazuri de abandon au fost înregistrate de la începutul anului în raionul Orhei

-
//
03.02.2022

Doar de la începutul anului 2022, polițiștii din Orhei au înregistrat 7 cazuri de abandon cu participarea a 7 copii, dintre care 5 fete și 2 băieți, cu vârstele cuprinse între 14 și 17 ani. Motivele abandonului sunt diverse, începând cu dorința de libertate, dorința de a avea o relație de prietenie determinată de sentimente amoroase ce nu este agreată de părinți, până la consumul de alcool în familie, dar cel mai important, lipsa de comunicare între copii şi părinți.

În acest context, oamenii legii vin cu un set de recomandări pentru părinți:

  • asigurați în familie un climat afectiv de bună înțelegere;
  • comunicarea este cea mai bună modalitate de depăşire a situației de conflict, iar lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relația copil-părinte;
  • încurajați-vă copilul să vă destăinuie problemele cu care se confruntă;
  • evitați agresivitatea și violența, întrucât acestea nu sunt metode de soluționare a problemelor, ci mai degrabă de amplificare a lor;
  • supravegheați-vă în permanență copiii.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Orhei vine cu îndemnul de a vă adresa imediat oamenilor legii în cazul dispariției copilului Dvs.

Acest fapt va spori şansele ca minorul să fie găsit în scurt timp şi reintegrat în mediul familial sau, după caz, în serviciul de plasament alternativ.