mamaplus

S-a stins în brațele fiului său! O femeie a murit după 16 ore de așteptare pe holul spitalului

0
//
04.02.2020

Femeia de 69 de ani a murit, după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Primiri Urgențe, la Spitalul din Constanța, România. Acuzațiile sunt lansate de fiul acesteia, care i-a reclamat pe medici la poliție pentru neglijență. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Fiul femeii care a murit la Spitalul din Constanța, așteptând să primească ajutorul medical, a povestit că mama lui a ajuns acolo acuzând dureri în piept și dificultăți de respirație. Femeii i s-au făcut mai multe analize inițial, inclusiv un EKG, însă fără a i se pune vreun diagnostic sau să i se dea un tratament.

La 12 ore de la momentul în care femeia a ajuns la spital, fiul femeii a ajuns, de asemenea, la spital, acesta insistând să i se facă un CT (Computer Tomograf) mamei lui. După ce i s-a făcut CT, nu a mai venit niciun medic la femeie, până în momentul decesului, deși diagnosticul a fost unul de apă la plămâni.

El spune că atunci când le ruga pe asistente să intervină acestea aveau o atitudine arogantă și „au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu”.

„Nu era aglomerat, era sub medie. Nu erau medicii acolo. Nu a existat niciun medic să vină să o consulte timp de patru ore cât am fost eu acolo. Au apărut toți medicii în camera de reanimare. După CT, i s-a pus diagnosticul de apă la plămâni, cumva inima stătea în apă, avea pulsul foarte scăzut. I-a căzut și de la deget acel senzor. I-am spus asistentei să i-l pună la loc, a dat din umeri și a plecat mai departe. Mama s-a stins în brațele mele. Efectiv s-a lăsat într-o parte pe scaun, și-a dat masca jos și a încetat să mai lupte”, își amintește bărbatul.

Vasile Barbu, de la Asociația pentru Protecția Pacienților, a declarat că organizarea de primiri ugențe este defectuoasă în România și lipsa medicilor în weekend cu atât mai mult îngreunează situația.

„Este regretabil. Condoleanțe întregii familii. Organizarea de primiri urgențe este una defectuoasă din cauza normelor de aplicare a legii care sunt defectuoase. În weekend nu mai sunt medici, se face completarea cu medicii din afara spitalului care de obicei nu cunosc spitalul, dotările și nici medicii”, explică Vasile Barbu, Asociația pentru Protecția Pacienților, care l-a sfătuit pe fiul femeii să nu meargă la Colegiul Medicilor dacă vrea dreptate.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă.