mamaplus.md

S-a prăbușit tavanul dintr-o școală

-
//
04.02.2019

Spre norocul elevilor, incidentul a avut loc în weekend. Liceul în care a căzut tavanul este ”Ștefan cel Mare” din Bălți. Cel mai grav este faptul că asemenea nenorociri s-au mai produs în această instituție de învățământ.

 

mamaplus.md

Totul s-a întâmplat într-o sală de studii de la etajul trei al clădirii, unde o bucată mare de tavan s-a prăbuşit peste masa profesorului.

Părinţii elevilor spun că au cerut de nenumărate ori ca școala să fie reparată, deoarece reprezintă un pericol pentru elevi şi profesorii. Demersurile lor, însă, nu au dat nici un rezultat.

"Ne este frică. Spun asta cu lacrimi în ochi. În acel loc putea fi profesoara sau copiii noștri dacă se întâmpla în timpul orelor. Nici nu pot vorbi de emoții. Ne-am adresat de mult timp, dar nici o reacție."

"Ne facem griji pentru copiii noștri. În această clasă e a doua oară când cade tavanul. Nu știm ce să mai facem. Ne-am adresat directorului, la Primărie, dar nu vedem nimic."

"Suntem șocați de cele întâmplate. Aduci copilul la școală cu frica în sân."

Un caz similar s-a produs şi în luna august, când tavanul s-a prăbuşit în holul instituţiei.

"E deja a doua oară când se întâmplă acest lucru. Rugăm organele competente să se clarifice. Ne e frică pentru copiii noștri."

Directorul liceului a dispus evacuarea copiilor din clasele de la etajul trei al clădirii.

"Toate clasele de la etajul trei clase sunt, au fost schimbate în alt bloc, în blocul predestinat pentru gimnaziul și liceu. Ei sunt în siguranță, este cald, este bine", a declarat Igor Poștari, directorul liceului "Ştefan cel Mare" din Bălţi.

Pentru că liceul este în gestiunea Primăriei Bălţi, am încercat să aflăm de la autorităţile municipale cine se face vinovat de producerea incidentului şi ce măsuri vor fi luate, însă primarul de Bălţi Nicolae Grigorişin a refuzat să ne ofere vreun comentariu şi ne-a închis telefonul în nas. 

"-Am cetăţeni la audienţă. Mă scuzaţi vă rog frumos. 
- Avem nevoie de o reacţie din partea dumneavoastră", a menționat Nicolae Grigorișin, primarul oraşului Bălţi.

În liceul ”Ștefan cel Mare” din Bălți își fac studiile peste 600 de elevi.

Sursa: publika.md