S-a lansat eucitesc.md, un site dedicat pasionaților de carte și lecturi

S-a lansat eucitesc.md, un site dedicat pasionaților de carte și lecturi

-
//
12.03.2018

Pentru iubitorii de lectură s-a lansat o nouă platformă online www.eucitesc.md.

S-a lansat eucitesc.md, un site dedicat pasionaților de carte și lecturi

Ideea aparține bloggerului de travel Viorica Ataman, care prin intermediul acestui site intenționează să promoveze cărțile și autorii din Republica Moldova, noutățile culturale și editoriale astfel încât să fie mediatizate atât local, dar și peste Prut. Și invers, autorii contemporani români să fie mult mai cunoscuți de către cititorii de la noi.

Tot ea spune că urmează să colaboreze cu câteva edituri din țară. Iar cărțile primite de la edituri urmează să fie donate bibliotecilor școlare de la sate.

“eucitesc.md este un proiect la care țin foarte mult, îmi doresc să prindă aripi, să fie treptat îmbunătățit și să corespundă cerințelor cititorilor. Voi promova în general cultura, arta, lecturile, cartea, în special autorii din Republica Moldova și România. Este un proiect strict bazat pe voluntariat, nu este unul comercial. Însă din colaborăririle cu editurile sau proiectele la care voi aplica, voi achiziționa cărți pentru a le dona bibliotecilor școlare din sate sau donații directe copiilor la recomandarea profesorilor. În scurt timp voi primi o donație de carte în limba franceză, dar mai revin cu detalii.

În Chișinău se organizează multe evenimente dedicate cărților, lansări de carte, cluburi de lectură, dezbateri, toate aceste lucruri doar trebuie promovate mai intens pentru o acoperire mai mare. Sunt exemple de bune practice, care pot fi preluate și în alte orașe din țară.

Sunt conștientă că e puțin ceea ce intenționăm să facem, dar sunt ferm convinsă că este util”, a declarat Viorica Ataman.