S-a aflat în ce constă pericolul virozelor de vară

S-a aflat în ce constă pericolul virozelor de vară

-
//
13.08.2014

S-a aflat în ce constă pericolul virozelor de vară. În perioada de caniculă este foarte ușor să capeți o răceală.

Particularitățile tratamentului virozelor de vară

S-a aflat în ce constă pericolul virozelor de vară

Din câte se știe, atunci când o persoană este răcită, aceasta trebuie să consume multe lichide pentru a scoate din organism microbii. Băuturile consumate în timpul verii trebuie să fie mai calde decât în alte perioade ale anului – de temperatura camerei. De asemenea, aveți în vedere faptul că vara, organismul uman transpiră mai mult decât în lunile mai reci ale anului. Iar asta înseamnă că pierde mai multe lichide și are nevoie de compensarea acestora.

Dacă vă ia frigul, nu trebuie să vă înfășurați pentru a nu vă alege cu un șoc termic. Pentru a diminua durerea și inflamația gâtului, faceți spălături frecvente. Puteți să utilizați iod, sare de bucătărie, fiertură de romaniță, preparate farmacologice.

Modul tradițional de ușurare a respirației – sunt picăturile nazale. Însă, vara preparatele vasoconstrictoare trebuie administrate cu precauție mai ales de către persoanele cu afecțiuni ale sistemului cardio-vascular. Canicula în sine reprezintă o povară pentru vasele sanguine, iar presiunea suplimentară poate genera probleme de inimă.

Dacă răceala va surprins în timpul vacanței la mare nu trebuie să vă spălați căile nazale cu apă de mare. În pofida mitului destul de răspândit, o atare procedură poate doar acutiza boala. Întrucât mucoasa nazală este deschisă și poate fi ușor infectată, iar apă mării nu este sterilă. Însă, plimbările pe malul mării vă vor fi de folos și vă vor ajuta să vă faceți bine. Nu este un secret că aerul proaspăt și umed este benefic în cazul infecțiilor respiratorii.

Încă un avantaj al verii – vitaminele naturale cu care vă puteți completa organismul prin intermediul fructelor și legumelor proaspete în detrimentul preparatelor medicamentoase.

Nu se recomandă inhalațiile în cazul virozelor pe timp de vară, de asemenea, nici compresele sau alte proceduri de încălzire. Ori, dacă totuși sunt necesare, medicii le recomandă în orele serii, atunci când temperatura aerului scade. Ca și în cazul răcelilor de iarnă, și vara ar putea fi necesar să vă administrați preparate medicamentoase.

Profilaxia virozelor vara

Profilaxia infecțiilor respiratorii acute în perioada caldă a anului constă în evitarea schimbării bruște de temperatură. Pentru organism sunt inofensive variațiile de 5-7 grade Celsius. De aceea, climatizatorul trebuie setat având în vedere temperatura aerului de afară.

S-a aflat în ce constă pericolul virozelor de vară

Înainte de a vă scălda, corpul dumneavoastră trebuie să se răcească un pic așa că ați face bine să stați o perioadă la umbră înainte de a sări în apă. Dacă nu puteți renunța la băuturile cu gheață și bucatele reci, serviți-le cu înghițituri mici pentru ca acestea să reușească să se încălzească în gură. Apropo, pe timp de caniculă, ceaiul cald vă ajută să scăpați de sete și scade temperatura corpului.

Încercați să evitați curenții de aer, chiar și atunci când vă aflați în transportul public. Plimbările la aer curat, în locurile protejate de influența directă a razelor solare este o metodă bună de profilaxie a infecțiilor respiratorii acute.

”Sosiile” virozelor de vară

Se întâmplă ca vara, persoanele percep simptomele infecțiilor respiratorii acute drept manifestare a unor alte afecțiuni sau stări, de exemplu, alergie sau șoc termic (în dependență de manifestarea unor sau alte simptome). În această situație, persoana continuă să stea sub duș rece, climatizator și consumă băuturi și bucate reci. În rezultat, organismul se confruntă cu o presiune suplimentară, iar procesul de însănătoșire se tergiversează. Aceasta este încă o piatră de poticnire în cazul virozelor pe timp de vară.