mamaplus

RTEC, după ce o taxatoare a agresat un copil, pentru că nu vorbește rusa: Am înăsprit sancțiunile

-
//
14.08.2023

Regia Transport Electric Chișinău informează că s-a autosesizat, după ce o taxatoare a agresat și a dat jos din troleibuz un copil, deoarece nu vorbește rusa. Instituția a deschis o anchetă internă.

mamaplus

Purtătoarea de cuvânt a RTEC, Felicia Rusu, ne-a comunicat că s-a luat legătura cu mama copilului. Conform ei, Regia Transport Electric va întreprinde „toate măsurile necesare”. 

„RTEC a înăsprit sancțiunile pentru abaterile disciplinare admise de către conducătorii și conductorii de troleibuz, a intensificat instruirile acestora și nu tolerează un comportament agresiv și deviant din partea angajaților. Ne menținem angajamentul de a asigura un transport public sigur și de calitate pentru toți călătorii noștri. Vom continua să promovăm un mediu de lucru profesional și respectuos, unde angajații noștri să ofere servicii de înaltă calitate călătorilor”, se mai arată în reacția transmisă redacției realitatea.

Ce se cunoaște despre taxatoare

Într-un comentariu de pe Facebook, mama minorului a scris că taxatoarea este o refugiată din Ucraina și din această cauză nu cunoaște limba română.

Această informație a fost confirmată pentru Realitatea.md și de către Regia Transport Electric Chișinău.

Duminică după amiază, un copil de 10 ani a fost dat jos din troleibuzul nr. 4, deoarece nu i-a putut răspunde taxatoarei în rusă și a rugat-o să vorbească în română. Mama spune că minorul s-a blocat, deoarece i s-a vorbit într-o limbă străină, iar angajata RTEC l-ar fi apucat de tricou și de mână.

Ulterior, femeia a precizat că RTEC a luat legătură cu ea, pentru a soluționa problema.