mamaplus

România vrea să interzică vânzarea energizantelor și țigărilor electronice minorilor

-
//
12.09.2023

Două proiecte de lege privind interzicerea de la comercializare către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice au fost depuse în Parlamentul României.

mamaplus

„Am depus în Parlament două iniţiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice. Energizantele conţin substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central şi reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”, a scris președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, marţi pe Facebook, transmite stirileprotv.ro.

Deputatul PSD a adăugat că proiectul de lege privind ţigările electronice a venit ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii din sistemul de învăţământ care s-au plâns că fenomenul ia amploare în şccoli.

„Cât despre ţigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuţii pe care le-am purtat în special cu reprezentanţi ai sistemului de învăţământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în şcoli. Uşurinţa cu care se pot procura aceste ţigări este uluitoare”, a completat Simonis.