mamaplus

Rezultatele perchezițiilor: peste 300.000 de kg de pește cu paraziți urmau să ajungă la consumatorii din capitală

-
//
04.11.2019

Peștele congelat, infectat cu paraziți a fost ridicat de oamenii legii în cadrul perchezițiilor efectuate la cei 11 importatori din Chișinău.

Reamintim că pe 1 noiembrie, ofițerii PCCOCS au efectuat 15 percheziții în municipiul Chișinău, la 11 importatori de pește, care nu au respectat condițiile de import, evaluare a conformității și plasare pe piață a mărfii, ceea ce a dus la neconformități periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

Astfel că, oamenii legii au ridicat mărfuri fără acte de proveniență, peste 100 mii de lei necontabilizați, acte contabile, agende, înscrisuri, registre de procurări, precum și suporturi electronice de stocare a informației. Iar în cazul unui oficiu cu mai mult material probatoriu, a fost aplicată măsura de sigilare a acestuia.

La această etapă, rețineri nu au fost efectuate.

De asemenea, cu asistența inspectorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), au fost preluate mostre pentru trimiterea lor spre examinare în afara țării, din peste 300.000 kg de pește congelat de specie hering, merluciu trunchi, dar și macrou.