mamaplus

Revin ploile! Ce prognozează meteorologii pentru 30 iunie - 6 iulie

-
//
30.06.2020

Ploile torențiale revin în Republica Moldova, dar maximele termice ale aerului vor scădea cu numai un grad sau două în zilele de marți și miercuri. În a doua jumătate a săptămânii, arșița va crește – vor fi până la 34 de grade la umbră în regiunea de sud.

Ploi cu descărcări electrice sunt anunțate pentru marți, 30 iunie, în toate regiunile țării.

Arșița va fi însă practic la fel de mare ca ieri. Maximele termice anunțate de meteorologi sunt doar cu un grad mai mici.

Sunt așteptate până la 27..30 de grade Celsius în nord, 28..31 de grade Celsius în centru și 29..32 de grade Celsius în sud.

Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va sufla din nord-west, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Miercuri, comparativ cu ziua de marți, maximele termice ale aerului vor fi cu două grade mai reduse. Nu sunt prevăzute precipitații pentru 1 iulie. Ploi sunt prognozate pentru regiunea de nord numai, în zilele de 3-7 iulie, inclusiv.

Reamintim că în Republica Moldova este în vigoare un Cod Portocaliu ce avertizează despre pericolul revărsării în luncă a râurilor Prut și Nistru. În unele localități s-au înregistrat prejudicii după revărsarea apelor, fiind inundate gospodării și terenuri agricole, deteriorate porțiuni de drumuri locale.