mamaplus

Restricții noi în Moldova: Nu mai avem acces în Aeroportul Chișinău fără bilet

-
//
13.08.2021

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică s-a reunit în ședință și a adoptat noi restricții în contextul creșterii numărului de infectări cu COVID-19. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că intrarea în Aeroportul Chișinău este restricționată începând cu ziua de luni.

În incinta Aeroportului Chișinău vor avea acces doar călătorii, doar cei care dețin un bilet avia. Cei care vin să-și întâmpine și să-și petreacă rudele și prietenii care pleacă peste hotare nu vor acces în clădirea Aeroportului.

„Situația pandemică se înrăutățește. Acest val este legat inclusiv de creșterea sezonieră care va veni toamna. Noi trebuie să fim pregătiți, dar în același timp oamenii nu trebuie să întâlnească diferite bariere”, a spus ministrul Sănătății.

De asemenea, Ministerul Sănătății și Agenția pentru Guvernare Electronică vor implementa o serie de soluții digitale pentru respectarea controlului și prevenirea infecției.

”Vom avea un certificat unic digital de vaccinare de la 1 octombrie și sistem electronic de completare online a fișei epidemiologice”, a spus ministrul Sănătății Ala Nemerenco.

Ministra Sănătății a mai declarat că va fi creată și o aplicație mobilă pentru supravegherea persoanelor din autizolare.

Decizia luată astăzi de Comisia Națională Extraordinare pentru Sănătate Publică va fi publicată în seara zilei și va intra în vigoare luni, 16 august 2021.