mamaplus

În Republica Moldova vor fi deschise trei creșe de tip familial la domiciliu

-
//
16.02.2024

Organizația Internațională a Muncii va oferi trei granturi în valoare de câte 6.000 de dolari fiecare pentru a deschide primele creșe de tip familial la domiciliu.

mamaplus

Anterior, 27 de persoane au participat, pe parcursul anului trecut, la ateliere de instruire în prestarea acestui tip de servicii alternative de îngrijire a copiilor, transmite Știri.md. 

Ceremonia de înmânare a diplomelor de participare la instruiri, dar și a granturilor oferite celor mai bune business-planuri, va avea loc vineri, 16 februarie, la ora 15:00, la Centrul de Conferințe Summit Events, str. Tighina, 49/3.

Acțiunea face parte din susținerea oferită Ministerului Muncii și Protecției Sociale în implementarea Programului Național de servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani și va fi organizată în parteneriat cu Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova și Street Child Moldova.

Acest serviciu a apărut deoarece, în Republica Moldova, doar 15% din copiii cu vârsta de până la trei ani sunt încadrați în instituțiile de învățământ antepreșcolar.

Din lipsă de servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani, 53,6% din populația Republicii Moldova, în principal femei, cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, este inactivă din cauza responsabilităților familiale.