mamaplus

Republica Moldova va achiziționa echipamente medicale moderne în cadrul Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”

-
//
16.03.2023

Parlamentul a ratificat două amendamente la acordul între Guvernul Republicii Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID), care prevăd actualizarea obiectivelor Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”. Acestea se vor axa pe reducerea riscurilor aferente bolilor non-transmisibile și infecțioase, inclusiv COVID-19, precum și pe sporirea eficienței serviciilor de sănătate prestate populației.

mamaplus

Urmare a modificărilor, Moldova va putea achiziționa bunuri și servicii pentru renovarea infrastructurii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inclusiv construcția și repararea depozitelor, scrie tv8.md.

De asemenea, vor fi achiziționate echipamente medicale, inclusiv echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie, o cameră de oxigen hiperbarică și alte echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID.

Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19” a fost ratificat la 21 mai 2020.

Valoarea acestuia constituie circa 53 de milioane de euro și nu a fost modificată prin ratificarea amendamentelor.