mamaplus

Reguli mai stricte în căminele studențești, după ce o studentă UTM a fost diagnosticată cu COVID-19

0
//
23.03.2020

Autoritățile din educație au înaintat un set de reguli pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în căminele studențești din țară, după ce săptămâna trecută o studentă de la UTM a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19.

Măsurile se iau în contextul în care mulți studenți au rămas să locuiască la cămine în această perioadă chiar dacă programul de învățământ a fost temporar sistat.

Astfel, printre măsurile suplimentare care trebuie să fie implementate de către administrațiile instituțiilor de învățământ se regăsesc:

  • interzicerea locatarilor care au părăsit căminul, după suspendarea procesului educațional să revină în cămine până în momentul în care va fi reluat procesul educațional în incinta instituțiilor de învățământ;
  • monitorizarea ieșirilor și intrărilor locatarilor din cămine într-un registru special;
  • asigurarea igienizării sporite a tuturor încăperilor, conform normelor de profilaxie epidemiologică;
  • respectarea cu strictețe de către locatarii căminelor a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecție cu virusul COVID – 19 emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

Amintim că săptămâna trecută un cămin al UTM a fost plasat în carantină după ce o studentă originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, a fost diagnosticată cu COVID-19.