mamaplus.md

Recomandările Direcției Educație grădinițelor pentru matineul de Crăciun

-
//
04.12.2018

După ce primarul interimar al Capitalei a anunțat că mai mulți părinți s-au plâns că sunt impuși să dea bani pentru matineele din grădinițe, în special pentru actorii care îl joacă pe Moș Crăciun, Direcția Educație vine cu câteva recomandări grădinițelor pentru organizarea acestui eveniment.

mamaplus.md

Astfel, direcția notează că serbările organizate în grădiniţele de copii nu sunt reglementate în documentele de politici educaţionale, cât şi în alte documente normative. Totuși, precizează că activităţile extracurriculare din preajma sărbătorilor de Revelion reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot fi desfăşurate cu sau fără participarea părinţilor, colectările de bani fiind interzise.

„În aceeaşi ordine de idei, Direcţia precizează că, pentru a respecta egalitatea în drepturi a fiecărui copil şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extracurriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei, iar pentru asigurarea momentelor de surpriză (cu prezenţa Moşului Crăciun, a Zânei Iarnă, a Fulguţei şi altor mascote şi personaje de poveste) pot fi invitaţi părinţii preşcolarilor. De asemenea, în acest rol se pot produce şi cadrele didactice din instituţii”, se spune într-un mesaj al instituției.

Menționăm că, în capitală activează 159 de instituții preșcolare, 131 dintre care sunt amplasate în Chișinău, iar celelalte – în suburbii. Acestea sunt frecventate de aproape 38 de mii de copii.

Sursa: tv8.md