mamaplus

Rămășițele unui copil dat dispărut au fost găsite în curtea bunicii sale din raionul Camenca

-
//
24.01.2022

Administrația satului Ocnița din raionul Camenca a început acum un an căutările unui minor care nu frecventa școala, deși avea viză de reședință în localitatea menționată. Mama copilului a fost găsită de asistenții sociali în orașul Tiraspol, fiind însărcinată cu al cincilea copil. Inițial, femeia a declarat că minorul s-ar afla în Sankt-Petersburg alături de tatăl său. Oamenii legii l-au găsit pe bărbat, însă el a declarat că nu știa locul aflării băiatului, informează MVD PMR.

Fiind interogată de milițieni în mod repetat, femeia a schimbat firul celor întâmplate cu nouă ani în urmă.

”I-am făcut baie, l-am hrănit și l-am adormit. Dimineața am descoperit că băiatul nu respira. M-am speriat foarte mult, am mers la fratele meu și i-am spus că Dima a murit și mă duc acasă. L-am înmormântat alături de rude”, a declarat la acel moment femeia.

O echipa formată din milițieni și criminaliști a verificat cele spuse de femeie, însă osemintele copilului nu au fost găsite în acel loc. Prin urmare, a fost deschisă o anchetă penală pe numele femeii pentru ucidere în culpă.

După câteva luni de investigații, femeia a venit în mod repetat la audieri în urma cărora milițienii au constatat că minorul ar fi fost îngropat în curtea casei părintești a femeii. După mai multe căutări, oamenii legii au găsit rămășițele copilului în grădină, într-un pachet de plastic acoperit cu deșeuri menajere.

”Femeia a dus trupul copilului în satul Ocnița, pentru a-i arăta mamei și a-i povesti despre moartea copilului. Mama ei însă nu se afla acasă în acel moment. Fiind speriată, femeia a ascuns cadavrul copilului în interiorul unui divan.”, susțin oamenii legii.

În cadrul anchetei s-a stabilit că la acea vreme nu locuia nimeni în casă, iar un an mai târziu bunica minorului ar fi găsit cadavrul mumificat și l-a îngropat în spatele casei printre deșeuri menajere.

Expertiza medico-legală a confirmat că ADN-ul cadavrului coincide cu cel al mamei. De asemenea, expertiza psihologică a constat că femeia este absolut conștientă de cele întâmplate.

Din cauza faptului că nu sunt probe suficiente pentru a depista cauza exactă a decesului copilului, femeia nu va fi trasă la răspundere.