mamaplus

Purtarea măștii de protecție, din nou obligatorie în regiunea transnistreană

-
//
18.07.2022

Noi restricții epidemiologice au fost introduse în regiunea transnistreană. Purtarea măștii de protecție a redevenit obligatorie în spațiile închise și în transportul public. O decizie în acest sens a fost luată de către așa-numita Comisie pentru Situații Excepționale din stânga Nistrului, care s-a întrunit la data de 18 iulie în ședință.

În prezent, 326 de persoane sunt infectate cu coronavirus în regiunea transnistreană. 106 dintre acestea sunt internate în instituțiile medicale. 90 din cei contaminați parcurg tratamentul în Spitalul din Slobozia, opt - în Dubăsari, cinci - în Rîbnița, iar trei în Camenca. 

Din totalul celor internați, cinci se află în stare gravă, iar doi parcurg tratamentul în secția de reanimare. Alți 220 de cetățeni din stânga Nistrului se lecuiesc la domiciliu.  În perioada 11 - 17 iulie, opt persoane care se tratau acasă au fost spitalizate.

Totodată, printre cei contaminați se numără 11 copii. Prin comparație, săptămâna trecută doar trei copii au fost depistați cu COVID-19.

Așa-numitele autorități din sănătate din stânga Nistrului spun că pentru a treia săptămână la rând se atestă o creștere a cazurilor de COVID-19. Menționăm că bilanțul celor infectați în regiunea transnistreană a ajuns la 114 255 de cazuri. Din nefericire, 2 209 din cei contaminați au decedat.