mamaplus

Pudră de talc pentru bebeluși, retrasă de pe rafturile magazinelor

-
//
15.08.2022

Johnson & Johnson va înceta să mai vândă pudră pentru bebeluşi pe bază de talc la nivel global în 2023. Producătorul de medicamente a făcut anunțul joi, 11 august, la mai bine de doi ani după ce a sistat vânzările pudrei de talc în SUA. Produsul a atras mii de procese privind siguranța consumatorilor.

„Ca parte a unei evaluări a portofoliului la nivel mondial, am luat decizia comercială de a face tranziția către un portofoliu de pudră pentru bebeluşi pe bază de amidon de porumb”, a precizat compania, adăugând că pudra pentru bebeluşi pe bază de amidon de porumb este deja vândută în țări din întreaga lume.

În 2020, J&J a anunțat că va înceta să mai vândă pudra pentru bebeluşi pe bază de talc în SUA şi Canada, deoarece cererea a scăzut în urma a ceea ce a numit „dezinformare” cu privire la siguranța produsului, pe fondul unei avalanşe de contestații juridice.

Compania se confruntă cu aproximativ 38.000 de procese intentate de consumatori şi de supraviețuitorii acestora, care susțin că produsele sale din talc au provocat cancer din cauza contaminării cu azbest, un carcinogen cunoscut.

J&J neagă acuzațiile, afirmând că zeci de ani de teste ştiințifice şi aprobări de reglementare au demonstrat că talcul său este sigur şi fără azbest. Joi, J&J a reiterat această declarație, anunțând întreruperea produsului.

O investigație Reuters din 2018 a constatat că J&J ştia de zeci de ani că azbestul, un agent cancerigen, era prezent în produsele sale din talc.

Vândută încă din 1894, pudra pentru copii Johnson’s Baby Powder a devenit un simbol al imaginii de familie a companiei.