mamaplus

Protest la un liceu din Strășeni. O profesoară își abuzează psihic elevii

-
//
13.11.2019

Părinții și elevii de la liceul "Ion Vatamanu" din Strășeni sunt nevoiți să boicoteze lecțiile unei profesoare de biologie pe motiv că aceasta i-ar fi abuzat psihic.

Copiii refuză să frecventeze lecţiile ei, după ce aceasta a fost demisă în urmă cu un an şi jumătate şi restabilită în funcţie recent, printr-o hotărâre a Curţii de Apel. De când a revenit la ore profesoara respectivă, părinţii organizează proteste în faţa liceului pentru ca ea să nu le predea biologia copiilor lor.

Profesoara Mariana Cornogolub a fost eliberată din funcţie în mai 2018 pentru abuz psihic asupra elevilor. Chiar și așa, după ce şi-ar fi demonstrat nevinovăţia, ea a revenit la ore. Acum, este nedumerită de protestul elevilor.

"Am încercat cumva să colaborez cu doamna liniştit, echilibrat, dar doamna ignoră orice document venit de la Ministerul Educaţiei. Lucrează după un regulament al ei propriu. Doamna are un comportament abuziv faţă de elevi, faţă de profesori, faţă de părinţi", a zis Veronica Bodean, directoarea liceului Ion Vatamanu, Străşeni.

Şi psihologul liceului este îngrijorat de comportamentul profesoarei, care poate afecta negativ copiii.

"Dumneaei variază dintr-o extremă în alta. Ba e foarte binedispusă, corectă, binevoitoare şi dacă ceva nu-i convine sau nu o aranjează, dumneaei începe să fie abuzivă, începe să strige, să atace", a zis Carolina Şaitan, psiholog, liceul "Ion Vatamanu", Străşeni. 

Părinţii au depus mai multe plângeri la Direcţia Educaţie din Străşeni, care au fost şi în inspecţii la liceu.

"Am fost insultaţi, am fost filmaţi, am fost speriaţi, am fost numit KGB-ist. Până la urmă am convenit ca administraţia şcolii să găsească unele variante de a-i oferi post de muncă fără clasele respective unde nu este solicitată de părinţi şi de elevi", a declarat Ion Ampava, şef adjunct Direcţia de învăţământ Străşeni.

Directoarea liceului, împreună cu părinţii elevilor, au contestat decizia Curţii de Apel prin care profesoara a fost restabilită în funcţie şi aşteaptă un răspuns de la CSJ.