mamaplus

Proiect pentru persoanele cu nevoi speciale, lansat de Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală

-
//
23.11.2023

Persoanele cu dizabilități de vedere și auz vor avea acces egal la patrimoniul cultural din Sala Casa Mare a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN). Ieri, 22 noiembrie, a avut loc lansarea proiectului „Acces egal, bazat pe drepturile omului, al persoanelor cu dizabilități de vedere și auz la patrimoniul cultural (tradiții, practici, costum național, mod de viață, habitat)”. 

mamaplus

Astfel, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Alianța INFONET, în colaborare cu partenerii proiectului, a lansat expoziția Sala „Casa Mare” în format accesibil pentru persoanele cu necesități speciale, transmite Știri.md. 

Prin lansarea acestui proiect, muzeul își propune să fie mai aproape de persoanele cu necesități speciale prin oferirea marcajelor speciale tactile, destinate să orienteze persoanele cu deficiențe de auz și văz în incinta muzeului. 

Expoziția permanentă este pusă la dispoziția persoanelor cu necesități speciale prin intermediul etichetor accesibile în alfabetul Braille, ghiduri audio și înregistrări video în limbaj mimico-gestual. 

Proiectul „Acces egal, bazat pe drepturile omului, al persoanelor cu dizabilități de vedere și auz la patrimoniul cultural (tradiții, practici, costum național, mod de viață, habitat)”, implementat de Alianța INFONET, în parteneriat cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Asociația Surzilor din Republica Moldova, Asociația RADIOVISION și Centrul Național de Informare și Reabilitare a Asociației Nevăzătorilor din Moldova, a putut avea loc grație suportului financiar al Ministerului Culturii, în cadrul Programului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale.