mamaplus

Profesoară violentă, își ”educă” elevii de clasa 1: ”Dacă nu înțelegi din cuvânt, trec la bătaie”

0
//
07.10.2019

O profesoară a fost înregistrată în timp ce striga la copii, îi abuza fizic și îi înjura. Despre aceasta s-a aflat după ce un părinte a decis să-și trimită copilul la școală cu un dispozitiv de înregistrat audio. 

„Îți trăsnesc un capsator de aista, rămâi acolo, dacă nu înțelegi din cuvânt o să trec la bătaie”, „Darian să-ți dau cu bastonul în cap?” sau „Mama mi-a zis că dacă nu înțelegi din cuvânt îmi permite să-ți dau pantalonii jos și să pun mâna pe o curelușă sau pe o vărguță”. 

Această înregistrare a fost făcută publică pe rețelele de socializare de tatăl unui băiețel care, din septembrie, este elev la Liceul ”Socrate” din capitală. Bărbatul scrie că a decis să-i dea copilului un „smartwach”, după ce a văzut schimbări în comportamentului acestuia.

”Copilul meu cel mai mare deja de o lună merge la școală. În această lună a dispărut entuziasmul din primele zile ale lui Andrei și au apărut schimbări în comportament. Andrei ne-a povestit câteva situații din clasă care ne-a pus în gardă. Discutând cu alți părinți ai copiilor din clasa lui Andrei am ajuns la concluzia că și ceilalți părinți au observat aceleași schimbări la copii lor”, a scris Ion Andronache pe pagina sa de Facebook.

Bănuielile s-au confirmat după ce au ascultat înregistrările audio. În acestea, se aude cum elevii sunt abuzați fizic și verbal.

Îngrozit de cele auzite, bărbatul a decis să facă publice fișierele audio ca acest caz să ajungă la cât mai multă lume. Acesta face apel și către ministra Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

UPDATE: Profesoara de la Liceul „Socrate” din Chișinău, care a fost înregistrată în timp ce agresa verbal elevii din clasa întâi, a scris cerere de demisie și va fi examinată de o comisie de etică. Despre aceasta a anunțat directorul instituției, Ion Sirețeanu. Tot el a menționat că profesoara are 10 ani de experiență în domeniul educației. 

Cum educă profesoara elevii din clasa 1? Prin/cu violență, umilire, tortură și amenințare cu răfuiala fizică. __________________ Copilul meu cel mai mare deja de o lună merge la școală. În această lună a dispărut entuziasmul din primele zile ale lui Andrei și au apărut schimbări în comportament. La cină obișnuim ca fiecare membru al familiei să povestească cum a petrecut ziua. Andrei ne-a povestit câteva situații din clasă care ne-a pus în gardă. Discutând cu alți părinți ai copiilor din clasa lui Andrei am ajuns la concluzia că și ceilalți părinți au observat aceleași schimbări la copii lor. Despre ce vorbesc? frica copiilor de a se prezenta la ore, irascibilitate la primirea unor observații, anxietate, coșmaruri nocturne, limbaj indecent, ce nu era prezent în vocabularul copiilor și alte devieri comportamentale. La inițiativa unor părinți s-a decis înregistrarea zilei de școală prin intermediul unui smartwatch pe care le poartă copiii. Ceea ce am auzit, ne-a lăsat pur și simplu mască pe toți. Am montat câteva secvențe să prezentăm situația generală. Mâine la prima oră vom merge la administrația liceului și vom depune o cerere colectivă în care vom solicita ca învățătoarea să fie demisă, copiilor să li se ofere un alt învățător, iar mai târziu vom depune o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vom cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială. Nu vom eticheta numele învățătoarei, însă am decis să facem public acest caz pentru a proteja nu doar copiii noștri, dar și miile de copii din țara noastră care sunt victimele unor astfel de comportamente. Fiți atenți la copiii voștri, ascultați-i și auziți-i când bat alarma. Nu vă fie frică să săpați mai adânc. Fața sistemului educațional din Republica Moldova - Fugi de instituțiile de învățământ de stat ca să scapi de corupție și taxe ilegale, iar la privat te ciocnești cu astfel de situație. Cum să vrei să rămâi în Republica Moldova dacă nu poți să-i asiguri copilului o educație elemntară de calitate? P.S. Doamna ministră Liliana Nicolaescu-Onofrei, vă etichetez aici pentru a afla despre acest caz din prima sursă. Se necesită de luat măsuri nu doar în privința acestei învățătoare, ci este foarte important să se intervină la nivel legislativ. În Republica Moldova, în secolul XXI, este o normalitate ca educația copiilor să fie prin/cu violență, indiferent de ce formă. P.P.S. Vă voi ține la curent cu reacțiile și acțiunile administrației liceului, dar și ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Sperăm că această greșeală va fi o lecție bună pentru toți și va genera schimbări pozitive.

Posted by Ion Andronache on Sunday, October 6, 2019

Sursa: tv8.md