mamaplus

Profesoară din Chișinău, indignată că verificarea unui test la examene costă doar 25 de bani

-
//
01.10.2021

25 de bani - atât costă verificarea unui test la examenul de clasa a IX-a și aceasta nu este doar o taxă de examinator, ci de președinte al comisiei. Cel puțin asta afirmă o profesoară din capitală, după ce zilele trecute și-a ridicat banii. Surpriză însă, suma și așa nu foarte mare de pe hârtie nu era egală cu cea din mână, după ce a fost impozitată.

Aliona Bucova, profesoară de limba și literatura rusă, care a fost și președintele Comisiei de Evaluare a examenelor de clasa a IX-a, s-a arătat indignată, după ce a primit banii pentru verificările testelor de absolvire. Potrivit ei, nu doar că a încasat o sumă mică, dar din aceasta a fost scos și procentul pentru impozite.

„Mă grăbesc să-mi împărtășesc bucuria. Ieri am primit bani pentru verificarea din iunie a lucrărilor de examen la limba și literatura rusă în clasa a IX-a. Costul verificării unei lucrări este de 25 de bănuți. S-a perceput 144 de lei. În mână am primit – 115 lei și 30 de bani. Mi-a părut că pe chitanță scrie: ′′Fără mulțumiri!”, a scris profesoara pe Facebook.

Remunerarea care a stârnit indignarea profesoarei are loc în timp ce prețurile continuă să crească.

mamaplus