mamaplus

Produsele modificate genetic vor avea rafturi aparte în magazinele din Moldova

-
//
26.09.2019

Ideea ar putea deveni lege în scurt timp, după o discuție în cadrul Comisiei parlamantare agricultură și industrie alimentară. Membrii comisiei au descoperit că importatorii neglijează anumite reguli, cum ar fi că 10% din ambalaj să conțină inscripția că produsul este modificat genetic.

mamaplus

Pe rafturile supermarketurilor din Capitală pot fi găsite ciocolate, semifabricate și chiar hrană pentru copii modificată genetic.

Partea proastă a lucrurilor este că nu prea avem de ales, în condițiile în care pe multe dintre produse informația despre conținut lipsește. Conform legii, informația privind norma de OMG trebuie să ocupe cel puțin 10% din suprafața etichetei, lucru care nu este respectat de unii agenţi economici.

Responsabilii ANSA spun că în curând, vor efectua controale în magazinele din ţară pentru a identifica produse modificate genetic, care depăşesc norma admisibilă.

Produsele modificate genetic sunt cele la care materialul genetic a fost modificat într-un mod nenatural folosindu-se tehnologii de recombinare a ADN-ului. Alimentele sunt obţinute din plante ale căror seminţe au fost modificate genetic. Deşi reprezintă un pericol pentru sănătate, aceste alimente nu sunt interzise, prin lege, să fie importate în ţară. 

Sursa: publika.md