mamaplus

Produsele „Kinder” au fost retrase de pe piață și urmează a fi nimicite sau returnate producătorului

-
//
14.04.2022

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor monitorizează retragerea de pe piață a produselor de ciocolată „Kinder” ale companiei Ferrero, fabricate în Arlon, Belgia.

ANSA verifică, cu prioritate, modul în care operatorii din domeniul alimentar implicați în depozitarea, distribuirea și comercializarea produselor marca „Kinder” realizează retragerea de pe piață a produselor de ciocolată marca „Kinder”, fabricate în Arlon, Belgia, identificate conform Notificării RASSF 2022.1799.

În conformitate cu legislația în vigoare, în baza sistemului de trasabilitate, produsele retrase din comerț sunt returnate importatorului oficial în Republica Moldova. Acesta este obligat să asigure depozitarea în condiții sigure, cu evidența strictă a cantităților de produs retras.

Loturile de produse retrase urmează să fie utilizate condiționat/nimicite sau returnate producătorului, decizia urmează a fi luată de către importator.

Menționăm că aceste produse au fost retrase de pe rafturile mai multor magazine din Europa după ce au fost depistate câteva cazuri de contaminare cu Salmonella.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus