Produsele care reduc riscul de cancer mamar

Produsele care reduc riscul de cancer mamar

-
//
06.07.2017

Un meniu bogat în alimente benefice organismului, care conține nuci și unt de arahide, micșorează riscul apariției cancerului la sân. La această concluzie au ajuns oamenii de știință americani, care au monitorizat starea de sănătate a adolescentelor de-a lungul anilor.

Produsele care reduc riscul de cancer mamar

Experții din domeniul sănătății au urmărit 9.000 de eleve cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani. Aceștia au examinat analizele în fiecare an, au analizat preferințele alimentare ale fetelor și rezultatele biopsiilor. Acest studiu a fost realizat până când participantele au împlinit 30 de ani.

Drept urmare, s-a constatat că femeile care au mâncat nuci și unt de arahide la o vârstă fragedă, la vârsta de 30 de ani aveau o probabilitate cu 39% mai mică de a suferi de cancer la sân. Nu este pentru prima dată când oamenii de știință au reușit să stabilească legătura dintre aceste alimente și riscul de cancer mamar.

Raportul complet al studiului poate fi găsit în revista Breast Cancer Research and Treatment. 

Sursa