mamaplus

Produse expirate și condiții antisanitare. Încălcări depistate de ANSA în restaurante și săli festive

-
//
17.08.2022

Produse expirate, bucate preparate în condiții antisanitare și mințirea clienților. Sunt doar câteva dintre încălcările pe care le-au depistat inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în rezultatul verificărilor în restaurante, săli festive și baruri. Unii agenți economici utilizau practici comerciale înșelătoare prin includerea în prețul bucatelor a adaosului comercial, ceea ce înseamnă că deveneau mai scumpe pentru clienți.

S-a mai constatat că unele localuri nu respectau propriul profil de activitate și deserveau un număr mai mare de consumatori. Totodată, s-au mai depistat și alte încălcări precum utilizarea semifabricatelor la prepararea bucatelor cu termenul de valabilitate expirat, lipsa fișelor tehnologice, lipsa meniului sau întocmirea incorectă a acestuia și nerespectarea vecinătății produselor.

Inspectorii ANSA au constatat că în bucătării nu erau respectate normele sanitar veterinare, iar activitatea personalului angajat era desfășurată în lipsa controlului medical.

Prin urmare, reprezentanții ANSA au eliberat prescripții de înlăturare a neconformităților, iar cei care au comis încălcări grave au fost sancționați cu amenzi și penalități.

mamaplus
mamaplus
mamaplus