Procuratura Generală: Numărul cazurilor de trafic de copii şi proxenetism este în creştere

Procuratura Generală: Numărul cazurilor de trafic de copii şi proxenetism este în creştere

-
//
22.07.2015

Numărul cazurilor de trafic de copii este în creştere. Potrivit procurorilor, în prima jumătate a acestui an, au fost înregistrate 19 infracţiuni de acest fel, cu opt mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Procuratura Generală: Numărul cazurilor de trafic de copii şi proxenetism este în creştere

A crescut şi numărul cazurilor de proxenetism. În şase luni ale acestui an, procurorii au deschis 38 de dosare cu patru mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2014. Totodată, a fost împiedicată scoaterea ilegală a patru copii din ţară.

Datele Procuraturii Generale mai arată că în 82 de cazuri, victime ale traficului de fiinţe umane au fost persoane adulte. Potrivit statisticilor, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 21 de tentative de migraţie ilegală.

Astfel, în decurs de şase luni, instanţele de judecată au pronunţat în total 44 de sentinţe pentru trafic de persoane, în privinţa a 59 inculpaţi:

• 13 sentinţe privind traficul de fiinţe umane în privinţa a 19 inculpaţi,
• 2 sentinţe privind traficul de copii în privinţa a 3 persoane,
• 3 sentinţe de scoatere ilegală a copiilor din ţară în privinţa a 3 persoane,
• 18 sentinţe pentru proxenetism în privinţa a 26 inculpaţi,
• 8 sentinţe pentru organizarea migraţiei ilegale în privinţa a 8 persoane,

Din numărul total de persoane fizice în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, 53 persoane au fost condamnate, 2 persoane au fost achitate, iar în privinţa a 3 persoane procesul penal a fost încetat.

Din cele 53 persoane în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, pedeapsa cu închisoarea a fost aplicată faţă de 22 inculpaţi (preponderent pentru comiterea traficului de fiinţe umane), 16 persoane – închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei (preponderent pentru proxenetism), iar 15 inculpaţi au fost condamnaţi la amendă penală.

Nefiind de acord cu sentinţele adoptate de judecători, procurorii au contestat 7 de sentinţe în privinţa a 8 persoane, solicitând casarea unor hotărâri, relatează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Sursa: Publika.md