mamaplus

Prinţul Harry către Regina Elisabeta: "Nu ştiu ce dracuˋ se întâmplă, trebuie să faceţi ce vrea viitoarea mea soţie!"

-
//
18.08.2020

În biografia foştilor Duci de Sussex, Finding Freedom, apare acest episod îndelung comentat de presă în urmă cu doi ani, dar despre ale cărui culise nu cunoşteam atâtea amănunte. Este vorba despre cererea pe care a făcut-o Meghan designerului Angela Kelly, care lucrează de o viaţă pentru regină, de a putea proba o tiară din colecţia suveranei înainte de nuntă.

Asta după ce americancei i s-a refuzat cererea de a purta la nuntă o superbă tiară cu smaralde denumită Greville Emerald Kokoshnik tiara, bijuterie pe care am admirat-o, însă, pe capul Prinţesei Eugenie, la nunta ei care a avut loc la şase luni după a lui Markle.

Ei bine, după ce regina i-a propus o a doua variantă, o tiară cu diamante care a aparţinut Reginei Mary, Meghan şi-a chemat hairstilistul aflat la Paris, Serge Normant, şi a cerut să facă o probă cu tiara aflată într-o colecţie ţinută sub cheie la Palatul Buckigham. Numai că viitoarea soţie a lui Harry nu a ţinut cont de protocolul regal care impune o cerere în acest sens către designerul regal Angela Kelly, iar aceasta a refuzat să-i permită accesul la bijuteriile din colecţia suveranei, fără ca ea să fie prezentă.

Cum Angela nu se afla în acel moment la Londra, proba nu putea avea loc.

În acel moment, un Harry deosebit de furios a intervenit pe lângă bunica sa, cu care a avut o conversaţie foarte tensionată, descrisă în acest fel în biografia citată mai sus: "Nu ştiu ce dracuˋ se întâmplă, dar această femeie trebuie să facă ce vrea viitoarea mea soţie!".

Într-un final, Regina Elisabeta s-a lăsat convinsă de nepotul ei, iar Meghan a putut proba tiara atunci când a vrut, fără ca tutorele colecţiei să fie de faţă. 

Conversaţia tensionată a avut loc înainte de nunta regală din anul 2018.