mamaplus

Prințesa Kate, îmbrățișând o adolescentă diagnosticată cu cancer. Prima imagine publicată după chimioterapie

-
//
03.10.2024

Palatul Kesington a publicat prima imagine cu Prințesa Kate, după ce a terminat chimioterapia. Aceasta îmbrățișează o adolescentă bolnavă de cancer. Liz Hatton are 16 ani și a fost diagnosticată cu o formă rară și agresivă a bolii, care apare de obicei pe abdomen. Pasionată de fotografie, aceasta avea o „listă cu lucruri pe care vrea să le fotografieze”, scrie SkyNews.

mamaplus

„A fost o plăcere întâlnirea de astăzi cu Liz la Windsor. O tânără și talentată fotografă, a cărei creativități și putere ne-a inspirat pe amândoi. Mulțumim pentru fotografiile și povestea pe care le-ai împărtășit cu noi”, au transmis William și Kate pe pagina oficială, pe platforma X.

La rândul ei, Liz a postat pe pagina personală de Instagram fotografii de la întâlnire, declarându-se încântată atât ea, cât și familia de această întâlnire.

12 cazuri de cancer similare sunt diagnosticate în fiecare an, potrivit Organizației de caritate. Mama adolescentei a declarat în iunie că fiica ei mai are între șase luni și trei ani de trăit, potrivit medicilor.

Prințesa de Wales dezvăluise publicului în martie 2023, faptul că a fost diagnosticată cu cancer și se află în faza inițială a tratamentului. În ianuarie, aceasta trecuse printr-o operație la nivelul abdomenului realizată cu succes, după care a stat încă 13 zile în spitalul din Londra, pentru recuperare. În septembrie, Palatul Kesington anunțase oficial, printr-un videoclip, că la finalizarea chimioterapiei, cancerul Prințesei Kate se află în remisie.

„În ciuda a tot ce a fost înainte, intru în această nouă fază a recuperării cu un sentiment reînnoit de speranță și apreciere a vieții. William și cu mine suntem foarte recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit și am căpătat o mare putere de la toți cei care ne ajută în acest moment”, a declarat Prințesa Kate, potrivit The Guardian.