mamaplus

Primul medicament pentru tratarea COVID-19 va fi livrat curând în Republica Moldova

0
//
09.09.2020

Primul medicament pentru tratarea COVID-19 va ajunge curând în Republica Moldova. Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a semnat autorizația pentru importul preparatului. Este vorba despre Remdesivir, despre utilitatea căruia s-a vorbit mult în ultima perioadă. Acesta este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19.

Lotul de Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, va fi livrat în Republica Moldova în termen de 10-20 de zile. În țară va ajunge o cantitate de circa 2000 de flacoane.

„Vom face tot posibilul ca cetățenii noștri să aibă acces la cele mai eficiente medicamente, folosite în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv pe platforme internaționale de cercetare clinică. În acest sens, conlucrăm activ cu producătorii și distribuitorii de medicamente, companii de cercetare clinică și dezvoltare medicală cu renume internațional. Astfel, ne indreptăm spre realizarea scopului propus, de asigurare a securității farmaceutice a țării, pe timp de pandemie”, a mentionat Eremei Priseajniuc.

În Republica Moldova preparatul Remdesivir este prevăzut în protoculul clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.