mamaplus

Primele mărturisiri ale tatălui bebelușului înecat în timpul botezului: ”A inhalat 110 ml de apă”

-
//
01.02.2021

Ceea ce trebuia să fie cel mai fericit eveniment din viața unei familii din județul Suceava, s-a transformat în cel mai îngrozitor coșmar. Bebelușul lor de numai șase săptămâni a murit după ce a fost scufundat în cristelință, în timp ce primea Taina Sfântului Botez. Pruncul a fost transportat de urgență la spital și internat la Terapie Intensivă, dar nu a supraviețuit, din păcate.

Tatăl bebelușului decedat a vorbit, pentru prima dată, despre momentul incidentului din biserică. Părintele copilului îl acuză pe preotul care l-a creștinat de moartea copilului său și cere să fie pedepsit de către lege.  Acesta susține că omul bisericii nu ar fi trebuit să-l scufunde pe fiul său în cristelniță. Bebelușul de o lună și jumătate s-ar fi înecat, după ce a înghițit 110 ml de apă.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a declarat tatăl îndurerat.

Cine este vinovat pentru moartea bebelușului de șase săptămâni

Bebelușul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava și internat la ATI. Medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că pruncul s-a prezentat în cadrul instituției medicale cu stop cardio-respirator resuscitat. Din nefericire, acesta nu a supraviețuit. Cel mic a aspirat lichid în plămâni, însă cauza decesului va fi declarată oficial de medicii legiști.

Între timp, protopopul Doru Budeanu de la Protopopiatul Sucevei susține că preotul care a creștinat bebelușul nu a făcut nicio greșeală, întrucât Taina Botezului se realizează prin cufundarea pruncului de trei ori în cristelniță, conform orânduielilor bisericești. 

Mai mult de atât, acesta a subliniat faptul că cel mic era în viață după ce a fost scos din vasul cu apă sfințită.

„Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii. Părintele mi-a spus că copilul a plâns și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale…Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur” a declarat protopopul Doru Budeanu pentru sursa citată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Suceava Ionuț Epureanu, preotul care a oficiat slujba de botez este cercetat, acum, pentru ucidere din culpă.