mamaplus

Primele detalii despre starea de sănătate a fetei bătute de un grup de tinere la Ciocana

-
//
08.02.2021

Adolescenta care a fost bătută crunt în weekendul trecut la Ciocana a declarat că fetele care au agresat-o nu sunt colegele ei, dar locuiesc în acelaşi cartier cu ea. În dimineața zilei de astăzi, victima, o minoră de 15 ani, împreună cu mama sa, au fost chemate la Inspectoratul de Poliție Ciocana pentru a depune o plângere. Fata a comunicat că conflictul a avut loc în seara de 5 februarie, pe bd. Mircea cel Bătrân în spatele unui supermarket. Tinerele participante la conflictul dat au fost identificate de către forțele de ordine, ele s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani. 

În urma loviturilor primite, victima a suferit multiple traume cerebrale și este internată în spital.

"Pacienta de 15 ani la moment se află în secția traume asociate și neurochirurgie cu diagnosticul: traumă craniocerebrală, contuzie cerebrală și contuzie a țesuturilor nasului. Fetița se află în afara oricărui pericol și este la tratament.", susține Larisa Parasca, șefa departamentului de medicină urgentă din cadrul Spitalului ”Valentin Ignatenco”.

Poliția le-a identificat deja pe câteva dintre adolescentele agresive. Ele urmează a fi audiate. Acestea s-au dovedit a fi eleve la trei licee din sectorul Ciocana şi au vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.

"Cazul este în gestiunea Inspectoratului de Poliţie Ciocana şi vom lua decizii pe el în cel mai scurt timp. Este un caz sfidător şi obraznic. Noi în municipiu de mult nu am avut asemenea situații. Şi, respectiv, răspunderea va fi pe măsură, destul de dură şi obiectivă", a comunicat șeful-adjunct al Poliției Capitalei, Lilian Luca.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia organul de urmărire penală urmează să audieze minorele care au agresat victima, pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate, cât și rolul pe care l-a avut fiecare fată în parte. Angajații poliției în continuare întreprind toate acțiunile în stabilirea tuturor circumstanțelor în cazul dat. 

În acest context Poliția recomandă părinților:

  • supravegheați permanent copiii;
  • discutați cu ei, pentru a nu nimeri în situații în care să devină victimă; 
  • dacă s-a întâmplat ca copilul să nimerească în situație de risc, imediat anunțați Poliția.